3 Mart 2010 Çarşamba

3 Mart 2010

Nasıl bir yazıyı defalarca okursun ve daha kısa ve vurucu hale getirmek için kısaltırsın, insanları tanımakta öyle ve sonsuz bir süreç.

Az önce bir arkadasımı aradım, hatır sormak için, bu hafta onun için değişikti, hiç yasamadıgım bir tecrübenin içinden geçiyor. Onu anladığımı belirtmek istedim, aslında nerden anlayacağım, telefon konuşmasında farkettim ki ve onun içinde oldugu hale “buruk” dememle birlikte, yasamadan da düşünerek genel olarak anlayabiliyorsun, evlenmesekte evli olan veya evli kimselerin yanında, anne babalarımızla yaiadıklarımızdan az çok bir fikir ediniyoruz.

Ömrüm boyunca diyebileceğimiz, kaç tane sey var? Ve zorunlu olmadan içinde oldugumuz.. Bir örnekte aklıma gelen şu, evlenme nedeni ile boşananlar var.
Burda tam ne demek istediğimi anlatamam, sezgi bu.   Önemli bu, anlaşılmaz olarak kalsın.
Mal budur, diyip aldığın bir kimsenin hal tavır değiştirmesini neden istiyoruz?
Buna hakkımız yok ki?

Portakal ile evlenip onun nar olmasını zamanlar içinde beklemek.
Zamanında bana değişeceğim diyen bir erkek vardı, aynı kişi, evlenelim hersey düzelecekte diyordu, mesela biz evlenmedik, o değişmedi, hiçbirşeye düzelmedi.

Hala genç durmam belki, beni avlamak üzere yola cıkmış, hiç avlayamamış
öldürmemiş ve süründürmüş birine teslim olmadan kendimce yaşamamdan olabilir. Evli kişilerin kendilerini yaşlı hissetmelerinin tersten düşünülmesi durumu.

Ömrüm boyunca denebilecek tek birliktelik, ailedir, o da cekirdek ailen, annen baban ve kardeşlerin. Kimse seni kardeşin kadar çok sevmez. Kimsenin girmediği tek yeri siz paylaştınız, baban bile bilmiyor o yeri, annen hissetsede bilmiyor. Karnın içi, rahim bundan çok değerli. Yıllar geçsin, dogurganlık ile alakan bile olmasın rahimin alınması senin için büyük bir eksiklik olacaktır. His olarak. İstesen de olmayacagı duygusu. Olsa belki hiç istemeyeceksin ancak yok ya, direk seni düşündürür.İstersin.

Kabul edilmesi gereken, değişimdir. Değişilen noktada bunu kabul edip, tekrar değişmektir, Genç kalmanın sırrı en son ne zaman değiştiğindedir, fikirlerinin ne kadar esnek olduğundadır. Klişelerden ne kadar sakındığından ve etrafı ve değişimi ne kadar anlamaya çalıştığındadır.

Allahtan hersey değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder