25 Mart 2010 Perşembe

25 Mart -Cevap hakkı doğmuş "Koşulsuz Sevgi"-

Son kez gibi bir iddiam yok.
Sevgi denince kavramın altı boş değilse, koşulu yoktur.
Son kezi de yoktur.

Her zaman dediğim şey şu, kafandakini yaşatırsın, ve senin bir yaran var ise, google örneği, ve ya kabul etmediğin bir huyun, baskası tarafında görülüyorsa o vardır, ister kabul et ister kabul etme, ki onca konuşulandan bir tek o kısım sana dert olup, yazı yazdırttıysa, kesin vardır. Sadece o huyunu çalışman gerekir. Varlığı kötü değildir. Kabul edilmemesi kötüdür.

Etrafımız kafa yapısı dolu, kafayı olusturan düşünceler ve bunlardan yayılan enerjiler dolu, kimi oldurmaya, anlamaya çalışıyor, kimi bencilce davranmayı seçip, anlamaya gerek yok, hayat akıyor, sana ne ki tarzında yasıyor, her ikisine de saygı duymak, bize umutsuzluk ve atıllık vaad eden, değişemeyen ve bunun verdiği hisle de negatif olanla az görüşmek kalıyor, yıpratıcı, soguk ile yapıcı sıcak, hepsi bir ya sonunda..Senin içinde az olandan dısında da az olur!

Ben iyiyim, sevgi doluyum, demekle bir yere varılmaz.



Karşındakini senin istediğin kadar yakın durduğunda çok sevip, istediğin olmayınca yerin dibine geçirmek de bir tercihtir, elbette. Ama bana göre asıl bu bencilliktir.

Yazdıgım daha ziyade yukarıda ; az görüşmek demek yerin dibine batırmak değildir, istediğin kadar yakın durunca boş bir laftır, o zaman cok sevdiğim bir varsayımdır, yakınlık anlayışı aynı olmayan iki kişi belki bu konuları konuşmamalı.

Yerli yersiz mesafe almak, ufak bir sorunu kişisel gelişim kitabı tadında işlemek, psikolojik sorun, arkadaşlık nedir, kaça ayrılır, yapılacaklar gibi davranmak ve durmadan bir ikaz, ben demiştim, şöyle sıkılırım, böyle daralımlarla olmuyor, bende olmuyor, bana uzak. Yoksa böyle tek taraflı, anlamaya çalısmadan, kimsenin kimseyi de anlamaya mecburiyeti yoktur kelimelerinin duygusu nedir?

Sevgi olunca arada böyle olmuyor, yaşadım biliyorum.
Sevgi olunca kimse kimseyi merkez filan da görmüyor, samimi oluyor, doğal oluyor, bir kez yaptıgım gibi, anlamaya çalıyor, acık oluyor, kopmuyor, kapanmıyor, rahat oluyor, elinde kendi kafasında ve geçmiş tecrübelerinden  basına gelmiş konulardan oluşmuş check list lerde olmuyor. Oluyorsa da bende olmadı.


İyi Günler,
Sevgi kelimesini, düşünerek kullanmasını tüm sevdiklerime öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder