10 Mart 2010 Çarşamba

11 mart 2010 -Geçer-

Gecer kelimesi sen ne matraksın.
Okunuşunda bir gevseklik var, bundan kaynaklı da memnun ediyor insanı. Geçer not almak, üzülme geçer, boşver geçer, aşık oldum, geçer.
Yaz geçti, kışta geçer..Cidden geçmeyen bir mevsim ne sıkıcı olurdu, biryıl kış geliyor ve gelmişiz Temmuz'un ortasına hala geçmemiş. Tiksinirdik, karları oturup yemege baslardık, sevenler ayrılır, heyecanımız kacar, flirt edemez olur, canımız sadece karlara sıcak sular döküp eritmek isterdi.

Sözü getirmek istediğim yer, bazı anlar vardır. Her oyunu gördüğünüz, ancak birsey yapmak istemediğiniz. Geçer diyip, öylece kendinize ve size heyecan veren diğer konulara ayırdıgınız. Gördüklerinizi ve hissettiklerinizi artık olmuş olduklarından konuşmak istemediğiniz anlar.
Bunlar neler olabilir?

Hayatı kulaktan dolma içselleştirmeden yaşayan kişilerin, kendilerine büyük kılıklar giymesi, emptati kurdum diyip, tuzak kurmaları, herkeste sevecek birşey bulurum diyip, içleri hırs ve sevgisizlik böcekleriyle dolu olması, çok korkmus akrebin renginin bir iki ton koyulmasına cok benzeyen göz rengi koyulasması ve titreyen ses dolan gözlerle, yalan söylenilmesi farkındalık,kelimesini olusturan hiçbir harfi daha önce görmemiş olması, hoşlanılan adamın, fazla kasılması, bir mail atmışındır makul bir zamanda cevap almamışındır gibi oyunun keyifsiz ve zekasız oynanmasının seçilmiş olduğu durumlardır. Bu durumalarda tek teselli, demek böyle kişilerde var, ne şanslıymısım ki, karsıma cıkmak için bunca yıl beklemişler! diyip, insan kendini söyler, edilen laf sahibine aittir gibi zamanında edilmiş, laflardır.

Bu durumda söylenecek tek şey, - Geçer- lafıdır.

Geçer.


Gerekli olmayan şey çok kıymetlidir.
İhtiyacın olmadıgı noktada o kişi, konu, olay her ne ise çok çok kıymetlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder