25 Ocak 2010 Pazartesi

342 (Kader konusu)

Özden'den Özge'ye..

Insanin dunya uzerindeki hayatinin tek baglayici unsuru hangi yumurta ve hangi spermden dogdugudur.
Kader olarak tanimlanabilecek tek olgu budur.

Dogdugu andan itibaren kendi basina hareket edebilecek hale gelene kadar kaderin etkisindedir.
Ancak secim yapma yetisi kazandiginda (konusulanlari anlamaya basladigindan itibaren) ozgur irade hayatini belirlemeye baslar. Insan kendi kararlari veya kararsizliklarinin sonuclariyla hayatini sekillendirir.

Hayat secim yapmaktir. Her gun onemli ve onemsiz secimlerle doludur. Onemsiz gorunenler onemli sonuclar dogurabilir. Secimlerden sadece insanin kendisi sorumludur.

Zihnini ve bedenini dengeli ve uyumlu tutanin secimleri de dengeli ve uyumlu olur. Dengeli insan anin icinde yasar, secimlerin kendine uygun olanlarini fark eder, uyumlu kararlar verir. Karar oncesi secimleri etkileyen dis etmenlerden arinmak gereklidir. Insan bedeni ve ruhu insan zihinine surekli bilgi gonderir. Zihin yetkiyi ele gecirdiginde bedeni ve ruhu geri plana iter. Zihin dıs etkiler ile beslenir ve guclenir, duygular zihnin gerilalarıdır. Bedene ve ruha saldırarak onları gucsuz tutarlar, dengelerini bozarlar.

Dogustan zorlu bir baslangic yapanlar bile zihin ve beden dengesini saglayarak "kaderi" yenebilir. Denge ve uyumun egitmeni zamandir. Zaman insanlari sifalandirmak icin vardir. Hayatin metronomudur zaman. Insana sabir ogretir, düzen getirir, yenilenme ve baslangic yapma gucu verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder